Maria, 3, lyckades beställa åtta pizzor

avAndreas Ekström

Maria, 3, var inte riktigt mätt efter familjen hade ätit på en restaurang i Jönköping.

Hon fick låna sin mammas telefon och ett par knapptryck senare hade hon hungrigt beställt åtta pizzor hem till familjens bostad i Norrköping.

– Svärmor ringde upp på videosamtal med killen som levererade pizzorna, säger Marias pappa Johan Levin.

Familjen Levin från Norrköping var på väg ner till High Chaparral i söndags. På vägen ner stannade man för att sova en natt i Jönköping och äta lite. Efter maten fick dottern Maria låna sin mammas telefon för att kolla på Youtube-klipp. Men det blev inte bara videoklipp på filmen. Utan Maria klickade sig in på företaget Onlinepizzas app, där hon lyckades beställa åtta pizzor.

– Hon klickade runt lite slumpmässigt och trycker man lite ihärdigt kan man beställa. För min frus uppgifter var sparade i appen, säger Johan Levin.

1 av 2 | Foto: PRIVAT
Maria beställde fem Vesuvio och tre Hawaii.

Ingen ville ha pizzorna

Maria beställde hem fem Vesuvio och tre Hawaii-pizzor. Hemma fanns Marias mormor som inte riktigt hade väntat sig matleveransen och vägrade ta emot pizzorna.

– Efter mycket om och men förstod vi att pizzorna var betalda men att svärmor vägrade ta emot dem, så det var därför som han var kvar. Men vi insåg att det var bara att ta emot pizzorna. Det var lite förvirrat för hon kan inte så mycket svenska, säger han.

Norrköpings tidningar var först med att skriva om Marias hungriga mobilklickande och Johan Levin sa till dem att han tyckte att det kanske borde finnas någon barnspärr på appen även om han är lite självkritisk.

– Det är klart man borde haft lite mer tillsyn men det gick så himla fort, säger han till Aftonbladet.

Onlinepizza beklagar

Onlinepizza har hört talas om händelsen och beklagar att det har inträffat.

– Vår app är väldigt lätt att använda och vi tycker att det är upp till varje förälder att ha koll på sin telefon. Men det är klart att vi förstår att det inte är kul att få hem mat när man är på semester, det är jätteolyckligt, säger Anna Anderberg, kommunikationsansvarig på Onlinepizza.

ARTIKELN HANDLAR OM

Pizza