Coronapandemin

Majstart på krogen i Österrike

Av: 

TT

Tomt på uteserveringarna framför Stefanskyrkan i Wien. Men i mitten av maj får landets restauranger öppna igen. Arkivfoto.
Tomt på uteserveringarna framför Stefanskyrkan i Wien. Men i mitten av maj får landets restauranger öppna igen. Arkivfoto.

NYHETER

Den 15 maj kommer österrikarna att kunna gå på restaurang igen efter coronakrisen. Samtidigt räknar Österrike även med att öppna sina skolor och kyrkor på nytt, meddelar landets regering på en presskonferens i Wien.

– Vi har tagit rätt åtgärder vid rätt tillfälle. Och det beror också på att österrikarna har hjälpt till på ett bra sätt, säger hälsominister Rudolf Anschober enligt tidningen Kurier.

Redan från den 1 maj kommer massörer, fotvårdsspecialister och frisörer att få öppna igen. För samtliga gäller dock att de anställda måste bära ansiktsmask medan kunderna behöver hålla sig minst en meter från varandra, skriver nyhetsbyrån APA.

– Jag ber er att fortsätta försiktigt längs vägen så att vi inte förstör våra framsteg, säger förbundskansler Sebastian Kurz på presskonferensen.

Österrike införde strikta anticoronarestriktioner redan den 11 mars, men började lätta på kraven i måndags, sedan antalet nya fall minskat drastiskt.

ANNONS

20% Rabatt på solskydd & solkräm för alla hudtyper och behov! - Lloyds Apotek

Extern länk från LloydsApotek

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Österrikes ledning avstår löner

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Österrike

Sebastian Kurz

Wien

Coronaviruset