Polis gjorde tillslag – misstänkta männen sprängde sig själva

Kvinnor och barn dödades i explosionerna

Tre misstänkta IS-terrorister sprängde sig själva när polis och militär slog till mot ett hus på östkusten i Sri Lanka.

Tre kvinnor och sex barn dog i explosionerna.

– En skadad flydde på motorcykel och ytterligare en misstänkt terrorist kan vara på flykt, säger generalmajor Aruna Jayasekera.

Minst 15 kroppar, varav sex barn, har hittats i ett hus som militär och polis i Sri Lanka slog till mot på östkusten, enligt militären.

Lankesisk polis uppger att tre självmordsbombare utlöste sina bomber inne i huset i Sahindamaradu-området när de blev trängda av styrkorna, där tre kvinnor och sex barn också befann sig och dödades.

Minst två attentatsmän kan ha flytt från huset, uppger generalmajor Aruna Jayasekera.

– En skadad flydde på motorcykel och ytterligare en misstänkt terrorist kan vara på flykt, säger den högt uppsatta militären enligt CNN.

Enligt militären öppnade IS-medlemmar eld när soldater och polis tillsammans skulle storma ett hus i närheten av staden Kalmunai. Striden ska ha pågått i mer än en timme.

– När vi besvarade elden så dödades två beväpnade män, säger talespersonen Sumith Atapattu, som tillägger att minst en civil som hamnade i skottlinjen också dödades.

Tre döda

Polisens uppgifter är något motstridiga till militärens. Polisen uppger att tre döda män som hittades utanför byggnaden var misstänkta gärningsmän.

Tillslaget gjordes efter ett tips och har kopplingar till massakrerna på påskdagen, när självmordsbombare attackerade kyrkor och hotell på Sri Lanka. Polisen uppger att man hittat den IS-flagga som användes i en video som terrorgruppen spred ett par dagar efter attacken.

Tidigare under fredagseftermiddagen hittades sprängmedel, flaskor med syra, fler IS-flaggor, militäruniformer och material för självmordsattacker i ett annat hus i området.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN