Polisen Helena fixar nallar till polisbilarna – för barnens skull

Foto: Polisen/TT
Helena skapade en insamling för att få ihop nallarna.
NYHETER

Under jul- och nyårshelgen möter polisen barn som av olika anledningar far illa. Då kan det vara bra att kunna ge något som skänker tröst. Därför startade polisområdeschefen Helena Trolläng en insamling, skriver Göteborgs-Posten.

Helena Trolläng, polisområdeschef i Skaraborg, har under ett bra tag funderat på hur man ska kunna rusta polisbilarna med gosedjursnallar. Speciellt nu till jul och nyår då polisen kommer i kontakt med barn som är utsatta på olika sätt.

– Det lackar mot jul och det är höga förväntningar. Men sen är det så att kollegor inom den organisationen jag jobbar inom kommer att möta barn som kanske inte fick den julen vi önskar barnen. Det svider i mina medarbetares hjärtan, säger hon och fortsätter:

– Det är många medarbetare som vittnar om att man möter barn i olika situationer där det har varit bra och skönt att kunna dela ut något. Många menar att nallar har hjälpt.

Så många nallar blir det

Då och då finns det nallar i vissa av bilarna men det beror på att organisationer skänker. Därför ville Helena göra en insats och la ut en förfrågan på sin Facebooksida på lördagsförmiddagen.

Jag o min familj kommer i år skänka 30 nallar för motsvarande 450 kr att läggas i våra polisbilar! Så nu ställer jag frågan till alla Er mina nästan 500 vänner på Facebook - Vill Ni hjälpa mig att utrusta alla Skaraborgs polisbilar med nallar inför kommande jul- o nyårshelger?”, står det i inlägget.

– Det handlar inte bara om att ge nallar till barn som är utsatta för brott, utan även de som till exempel gått vilse.

Gensvaret har varit helt överväldigande, enligt Helena. Hon har fått in över 20 000 kronor som ska gå till nallar.

– Det har varit över alla förväntningar. Jag stoppade insamlingen medvetet efter ett dygn.

Hon ska skriva i ett nytt inlägg exakt hur stor summan blir och hur många nallar som det resulterar i. Som det är nu så rör det sig om drygt tusen nallar och de kommer räcka till andra polisområden i regionen, och inte bara Skaraborg.

– Jag uppfattar det som att mina kollegor är glada över detta. En nalle är en klassisk tröstsak, polisen är måna om att visa för barn att de är till för att hjälpa, skydda och ställa saker till rätta.

ARTIKELN HANDLAR OM

Jul