Talangdeltagare sjunger när Trump svärs in

NYHETER

NEW YORK. Obama hade Beyoncé – Trump får hyllad Talangdeltagare.

Artisten Jackie Evancho, 16, kommer att sjunga nationalsången när USA:s näste president svärs in.

Enligt uppgifter ringde Trump själv för att bjuda in henne, skriver TMZ.

– Det är en stor ära, säger Jackie Evancho.

Foto: Urban Andersson / AFTONBLADET / 4216
Trump ska sväras in om drygt en månad.

Om en dryg månad ska Donald Trump att sväras in som USA:s 45:e president. Stora delar av Washington DC kommer att vara avspärrat under festligheterna som ska hållas med traditionsenlig parad, välkomsttal och saluter.

Men i övrigt är mycket ännu oklart om vad som kommer att hända. Nu har det i alla fall blivit känt att artisten Jackie Evancho, 16, som tidigare deltagit i ”America's Got Talent” kommer att sjunga nationalsången.

– Jag har blivit tillfrågad av tillträdande presidenten att sjunga nationalsången på ceremonin när han svärs in, säger hon i NBC Today.

”Kommer att bli fantastiskt”

Enligt uppgifter till TMZ ringde Trump själv till Evanchos manager för att bjuda in henne. Sopranen var bara tio år gammal när hon slog igenom.

– Jag är så glad, det kommer att bli fantastiskt, säger hon.

– Det är en stor ära.

Evancho har redan uppträtt för president Obama. Enligt obekräftade uppgifter till TMZ ska även Andrea Bocelli sjunga på invigningsceremonin. Evancho och Bocelli ska sjunga duett, enligt tidningen. När president Obama svors in 2013 sjöng Beyoncé nationalsången.

Enligt AP arbetar Trumps stab med att samla in tiotals miljoner dollar för att täcka för de planerade festligheterna den 20 januari.

ARTIKELN HANDLAR OM