Olle ville hitta Sveriges fulaste gran – den här kom han hem med

Foto: Privat
NYHETER

Han hade bara ett mål – att finna den fulaste granen i Sverige.

– Jag tog en gran som helt enkelt var tvärtemot vad man vill ha, säger han.

Flytt innan jul är inte det ultimata om man vill hinna skapa julstämning. Det om något vet Olle Solin, 52, och hans sambo som just nu befinner sig i den situationen.

– Vi hinner inte att pynta eller göra så mycket innan jul så vi tänkte att vi skiter i julgranen i år, säger Olle.

Men efter att ha tänkt ett varv till bestämde sig Olle för att de skulle ha julgran ändå, men inte vilken julgran som helst.

– För att göra en liten kul grej så bestämde jag för att hitta den fulaste granen i stället. Jag har inte tid att leta ordentligt efter en fin gran, säger han och fortsätter:

– Och så såg jag den här och då ryckte jag den.

Olle tog hem den till sig och lyckades få upp en kula och lite glitter i den, trots avsaknaden av rejäla grenar. Han la till och med upp en bild på sin Facebook med en varning till sina vänner – vilka några har inspirerat honom till denna jakt, enligt Omtalat.

En VARNING! Till dig som tänker smyga ut i nattmörkret o ta en gran, kolla så att du har NYA batterier i ficklampan (det hade inte jag)”, står det i inlägget.

I och med uppmärksamheten som Olle fått vågar inte han och sambon slänga granen.

– Det blev en gran i nya huset i alla fall.

Och han har tips till de som undrar vad som egentligen är en ”ful” gran.

– Den ska vara så där gles mellan grenarna och ha minimalt med barr. Jag tog en gran som helt enkelt var tvärtemot vad man vill ha.