Här går katten till attack – mitt i klappöppningen

NYHETER

”Såhär ser glädje – och skräck – ut”, skriver Jessica, som delat med sig av ett galet klipp där en katt går till attack mitt i julklappsutdelningen. Nu gör videon stor webbsuccé.

En lycklig kille öppnar sin julklapp och tar fram ett Playstation 4. Så långt går allting rätt till i en video som Jessica Freeman laddat upp på Facebook. Men snart spårar det hela ur fullständigt.

Familjens katt går nämligen till tokattack från ingenstans, och anfallet resulterade till sist i en tur till sjukhuset för den tidigare så lyckliga Playstation-ägaren.

”Vi älskar honom och hoppas att han snart mår bättre”, skriver Jessica.

Det blev några stygn för kattens offer. Men attacken har även gett många ett leende på läpparna efter att Jessicas film spridits via Facebook. På annandagskvällen hade nästan 200 000 personer ”reagerat” på klippet, som visats närmare 80 miljoner gånger.

Kattens beteende ifrågasätts

I kommentarerna är det många som ifrågasätter vad katten egentligen håller på med. Vissa känner igen sig.

”Min katt när jag var liten var exakt likadan, älskvärd men gick till attack mot alla. Totalt galen”, skriver en person.

Efter att kommentatorer föreslagit att kattens attack var ett resultat av att Playstation-mottagaren var ”för upphetsad” bestämde sig Jessica Freeman för att lägga till några ord i sitt inlägg.

”Katten bor i ett gott hem där han blir bortskämd, och det var en människa som blev attackerad, inte en katt”, konstaterar hon som svar till kritikerna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Katter