Sverigechefen: "Det är helt oacceptabelt"

Foto: Joe and the juice / Youtube
Under fredagsförmiddagen kunde Aftonbladet berätta om arbetsförhållanden på caféet Joe and the juice på Väla köpcentrum. Nu kommenterar Sverigechef Kasper Garnell kritiken.
NYHETER

Bestraffning med armhävningar och personal som plingar på ”snygga tjejer”. Det kunde en anställd på Joe and the juice vittna om under fredagen. Nu svarar företaget på kritiken.

Det var under fredagsförmiddagen som Aftonbladet kunde berätta om Christopher Lantz, 19, erfarenheter av att jobba på kedjan Joe and the juice kafé i Väla köpcentrum utanför Helsingborg.

Han vittnade bland annat om hur han straffats med att tvingas göra armhävningar inför kunderna när han spillt juice, och hur en ringklocka använts för att ”plinga på snygga tjejer”.

– Man måste vara där för att förstå machokulturen. Det är så mycket att man vill gå därifrån, sade Christopher då.

Sverigechefen bemöter kritik

I Helsingborgs Dagblad beskrev Lalit Liljerud, platschef på Joe and the juice i Väla, ringklockan som något som ”använts som en kul grej när en snygg tjej går förbi”. Han meddelade också att ringklockan numera är borttagen.

I ett mejl till Aftonbladet bemöts nu kritiken mot Joe and the juice från företagets Sverigechef, Kasper Garnell.

”Beskrivningen av vad som har hänt i Väla Köpcentrum låter oacceptabel, därför ska vi nu gå till botten med vad som har hänt och göra en intern översyn, samt i dialog med köpcentrumchefen följa upp detta i god ordning”, skriver Garnell.

Värnar sina värderingar

Garnell säger att företagets ”värderingar och kultur” är viktiga för Joe and the juice. Han tar avstånd från eventuella ”påtvingade armhävningar”.

”Respektlöst beteende, vare sig det är mot kunder eller kollegor, är aldrig acceptabelt hos Joe & the Juice”, skriver Garnell.

Sverigechefen bekräftar att en ringklocka funnits på plats, med syfte att uppmärksamma personal om exempelvis långa köer och färdiga beställningar.

”Att plinga på kunder eller bekanta som ett tecken på service och uppmärksamhet har Joe & the Juice inte haft något emot”, avslutar Garnell.

ARTIKELN HANDLAR OM