Man och kvinna påkörda – två män misstänks för rattfylleri

NYHETER

Mannen och kvinnan var ute och promenerade när de plötsligt blev påkörda bakifrån av en bil.

I fordonet satt två äldre män, som nu är anhållna misstänkta för rattfylleri.

– När vi kom dit kunde man konstatera att personerna i bilen inte var särskilt nyktra, säger Marie-Louise Olsson vid polisen.

Det var igår kväll vid 22.40-tiden som olyckan inträffade i Svartsjöområdet på Ekerö utanför Stockholm. En man och en kvinna, båda i 20-årsåldern, var ute och promenerade när de plötsligt blev påkörda av en bil.

– Kvinnan kände att hon blev påkörd bakifrån och flög sedan iväg. Hon tuppade av en stund, säger Marie-Louise Olsson, stationsbefäl vid polisen Nord Solna.

Enligt de initiala uppgifterna hade mannen och kvinnan en hund med sig. Bilen som körde på dem ska ha hamnat i diket efter olyckan.

– Den kom inte därifrån. När vi kom dit kunde man konstatera att personerna i bilen inte var särskilt nyktra, säger Marie-Louise Olsson.

Männen sitter anhållna

De båda männen i bilen, född på 60-talet respektive 50-talet, greps på platsen. De sitter nu anhållna misstänkta för rattfylleri och vållande till kroppsskada.

Polisen har under söndagsförmiddagen ännu inte kunnat förhöra mannen. De påkörda vårdas fortfarande på sjukhus.

– Han har fått så mycket smärtlindring. Enligt de uppgifter jag har har han fått en axel ur led, medan kvinnan har klagat på smärtor i höften, säger Olsson.

Det finns flera vittnen till olyckan.

– Krimjouren arbetar just nu med förhör. Det är ungefär så långt vi kommit i nuläget, säger Marie-Louise Olsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ekerö

Stockholm