20-tal skadade i rysk flygkrasch

avEbba Thornéus, Joakim Magné

Ett ryskt flygplan med 39 passagerare ombord har störtat i Sacha i Sibirien, uppger lokala medier enligt BBC.

Enligt de första uppgifterna hade minst 27 personer dött men senare uppgifter meddelande att 16 personer hade skadats allvarligt i kraschen.

1 av 2

Planet, som är av modellen IL-18 och tillhör det ryska försvarsdepartementet, gick ner i östra Ryssland vid 05-tiden på måndagsmorgonen, lokal tid.
Enligt den ryska nyhetsbyrån Tass färdades 39 personer med planet, 32 soldater och sju i besättningen.

Enligt de första uppgifterna ska endast fem personer ha överlevt kraschen men dessa uppgifter dementerades sedan av ryska försvarsdepartementet som uppger att 16 personer skadades allvarligt i kraschen.

”Alla lever”

Ytterligare sju andra ska ha behövt uppsöka sjukhus med mindre skador.

"Alla passagerare och besättningsmedlemmar lever. 16 personer är allvarligt skadade och har med hjälp av räddningshelikoptrar evakuerats till sjukhuset i Tiksi” löd ett uttalande från försvarsministeriet efter kraschen enligt RT.

Väderförhållandena i området där planet störtade ska ha varit dåliga under tidig måndagsmorgon och planet ska ha delat sig i tre delar vid kraschen.

Planet lyfte från Koltsovo i Jekaterinburg i Uralbergen innan det av okänd anledning störtade i Sacha i Sibirien. Enligt BBC tyder mycket på att det var en nödlandning.

Fotnot: Enligt de första uppgifterna hade 27 personer omkommit i kraschen enligt BBC, som sedan korrigerade uppgifterna till att 16 personer skadats allvarligt.