Skulle sjösätta båten – fick med sig hela bilen

1 av 3 | Foto: Tobias Svensson

avJonna Claesson

NYHETER

När man skulle sjösätta en båt utanför Mariestad i lördags gick någonting helt åt skogen. Och både bilen och båten for ut till sjöss, vilket Mariestads-Tidningen var först med att berätta.

Strax före klockan åtta på lördagsmorgonen larmades räddningstjänsten i östra Skaraborg till Sundsören vid Torsöbron utanför Mariestad. Där hade nämligen bilen hamnat i plurret när man försökt att sjösätta båten.

– Mannen skulle backa ner och sjösätta sin båt. Och precis när han släppt i båten började bilen kana iväg ut i vattnet, berättar bärgaren Tobias Svensson.

”Den började flyta”

Mannen som stått bredvid drabbades av panik och kastade sig in i bilen för att försöka få stopp på den. Men tyvärr var det inte tillräckligt för att få upp bilen på land igen.

– Bilen hade redan kommit så långt att den tappat fästet och hade börjat flyta, säger han och fortsätter:

– Som jag förstod det så hade handbromsen gått sönder men föraren hade lyckats ta sig ur bilen innan den hamnade i vattnet. När den kom ut en bit sjönk den helt och hållet.

Räddningstjänst och bärgare larmades till platsen och man bestämde sig för att även ta dit dykare som kunde hjälpa till under bärgning.

Bilen, en Volvo XC60 tillhörde en Skövdebo och låg på 2,5 meters djup.

– Bilen kom upp på land men det kommer inte direkt gå att köra igen, säger han och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar

Båtar

Skaraborg

Mariestad