Flera gripna utanför biograf i centrala Stockholm

Uppdaterad 2017-05-04 | Publicerad 2017-05-03

Det började med ett larm om en påkörd fotgängare på Sveavägen i centrala Stockholm.

Det slutade med att fyra personer greps för bland annat våld mot tjänsteman och vapenbrott.

– Polisen hade dragna vapen, säger ett vittne till Aftonbladet.

Vid 23-tiden fick polisen in ett larm om en trafikolycka på Sveavägen i centrala Stockholm.

– Det var en fotgängare som blev påkörd, som dock inte blev skadad. De tre personer som satt i bilen avvek från platsen, säger Mikael Pettersson på Stockholmspolisens regionledningscentral.

När polisen kom till Sveavägen fick de syn på två personer som stämde in på signalementet på två av de tre personerna.

– När man skulle kontrollera dem blev det lite handgemäng, för en av dem var beväpnad. Sedan var det folk på platsen, som inte hade med det här att göra, som försökte hjälpa dem som vi var intresserade av. Så patrullen hamnade i underläge och fick freda sig med hjälp av sina batonger, säger Mikael Pettersson.

Bilägaren var efterlyst

De två personerna som stämde in på signalementet hade ingenting med trafikolyckan att göra, visade det sig. En av dem var beväpnad med ett handeldvapen och personerna greps för vapenbrott och våld mot tjänsteman. Dessutom greps en av de personer som deltagit i slagsmålet och försökt hjälpa de två personerna.

– Medan man höll på där kom bilägaren av det initiala ärendet tillbaka till platsen. Han visade sig vara efterlyst i ett gammalt ärende, så han fick också följa med in till polisstationen. Han är även misstänkt för drograttfylla. Så totalt är det fyra frihetsberövade, säger Mikael Pettersson.

Ingen person uppges ha skadats allvarligt i bråket på Sveavägen.

Följ ämnen i artikeln