Piketpolisen på plats i Rinkeby – stor insats

avAnders Johansson, Susanna Hållbus

NYHETER

Polishelikopter hovrade lågt över Rinkeby på fredagskvällen. Piketpolisen var vid 22-tiden på plats vid en adress i centrum för att genomföra en husrannsakan.

– Det var ett misstänkt vapenbrott, men man kunde inte hitta något på plats, säger Anders Mattson, Stockholmspolisens vakthavande befäl vid 23.30-tiden.

1 av 3 | Foto: Aftonbladet

Tipsa | Aftonbladet

I första läget var polisen förtegna om vad som hände.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska två maskerade män, beväpnade med automatvapen, ha setts vid platsen. De ska enligt uppgiftslämnaren gått in i en trappuppgång.

– Det får stå för tipsaren. Vi har en pågående insats, så jag väljer att inte kommentera, sa Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen vid 22-tiden.

– Vi har fått in vissa uppgifter. Inget våldsbrott är begånget. Men vi har vissa uppgifter som vi arbetar efter, säger Sven-Erik Olsson.

Insatsen var en husrannsakan efter att polisen fått uppgifter om ett misstänkt vapenbrott. En person ska ha gripits, uppger en källa till Aftonbladet, men det bekräftar inte polisen.

– En person har avvisats från platsen. Det var någon som var lite stökig, en ordningsstörning, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl hos polisen.

Så gör du om du hör skottlossning 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM

Rinkeby