Victoria mötte lodjuret i bostadsområdet

avMalin Wigen

NYHETER

Ett lodjur som ser ut att vara en unge har dykt upp i Stockholms län. Victoria lyckades fånga den på film – när den möter en katt.

– Den var vacker och elegant, säger hon.

1 av 2 | Foto: Privat
Lodjuret klättrade bland annat upp på ett staket.

I helgen fick syskonen Erikson Brangstrup besök av ett lodjur, som verkar vara en unge, i hemmet i Täby i Stockholms län. Och på tisdagen var det Victoria Jones och hennes pojkvän Cristian Villalobos tur.

Det var på förmiddagen vid ett-tiden som pojkvännen fick syn på lodjuret från deras balkong. Trots hans rädsla och varningar var Victoria snabbt ute för att smyga efter det.

– Jag ville inte gå för nära men jag följde efter den. Jag var lite rädd, pulsen var väldigt hög, säger Victoria.

Plötsligt dök en katt upp och Victoria kunde följa deras möte från första parkett.

– Katten var väldigt nyfiken. De låg mitt emot varandra, sen sprang den fram mot katten och katten började fräsa och nästan skrika. Den lilla loungen blev lite rädd, den fick lite ragg. Men katten försvann.

Har döpt den till ”Lilla Lo”

Hon lyckades fånga mötet på film. Hennes pojkvän hann också ut för att se det hela innan lodjuret försvann sin väg in i skogen.

Victoria hade aldrig sett ett lodjur tidigare.

– Den var vacker och elegant. Det var läskigt också men det glömde jag bort, det kändes som att den var mer rädd för oss än vi för den.

Hon har även gett den ett namn.

– Lilla Lo. Jag jämförde den med katten och då var den ju stor men den var också väldigt liten. Den var så himla söt, säger hon.

Så lever de skygga lodjuren 00:31
ARTIKELN HANDLAR OM

Lodjur