Ung person knivskuren i stort bråk

NYHETER

En ung person har förts till sjukhus efter att ha blivit knivskuren i armen i Östersund.

Det skedde under ett större bråk vid en ungdomsgård – och ytterligare två personer har misshandlats med någon form av tillhygge.

Det var vid halv nio-tiden som bråket uppstod utomhus vid en ungdomsgård i östra delarna av centrala Östersund. Enligt uppgifter till polisen var det ett stort bråk med många inblandade.

När polisen kom till platsen påträffade de en ung person som hade blivit knivskuren i armen. Han fördes till sjukhus med ambulans. Ytterligare två personer – i 15–16-årsåldern – hade blivit misshandlade med någon form av tillhygge.

Identifierade alla på gården

I nuläget har polisen ingen klar bild av vad som har hänt. Och av de som befann sig på platsen var inte alla intresserade av att prata med dem.

– De flesta som hade varit på plats fanns inne på ungdomsgården. Polisen identifierade därför alla inne på ungdomsgården, säger polisens presstalesperson Börje Öhman.

– Jag kan inte avgöra om det var många, men de har i vart fall stött på någon person som inte var intresserad av att prata.

Knivskärningen hanteras som en grov misshandel. Den knivskurne kommer att förhöras av polis under kvällen.

Polisen sökte med hundar på platsen och hittade ett tillhygge – men ingen person är frihetsberövad. I nuläget söker de inte heller efter någon.

– Det är avslutat nu i och med identifieringen och korta vittnesuppgifter. Det får bli ett utredningsärende, säger Börje Öhman.

ARTIKELN HANDLAR OM

Östersund