Londonattacken var planerad – körde i området fyra dagar innan

avMaja K Nilsson

Khalid Masood dödade fyra personer och skadade minst 50 barn och vuxna när han körde på fotgängare och knivhögg en polis i London.

Nya uppgifter tyder nu på att attacken i Westminster var planerad, men att han inte var tränad terrorist.

Säkerhetskällors säger till Wall street Journal att Khalid Masood körde samma rutt i Westminster fyra dagar innan han utförde attacken som dödade fyra personer. Uppgifterna kommer från att man GPS-spårat den bilen han hyrt för att senare använde vid attacken på Westminster Bridge.

De nya uppgifterna är tecken på att Masood planerat attacken och att den inte utförts i sista minuten, skriver Wall street Journal.

Inte tränad terrorist

Samtidigt så tror man inte att han var tränad terrorist, skriver The Telegraph. Masood hade i så fall kollat trafik och säkerhetsåtgärder genom att köra i området samma veckodag som han sedan utförde attacken.

52-åriga Khalid Masood dödade fyra personer och skadade minst 50 barn och vuxna den 22 mars när han först med bil körde ner fotgängare och sedan knivhögg en polis.

Masoods attack tog bara 82 sekunder. Han sköts ihjäl av polis med ett skott i bröstet och förklarades död en timme efter attacken, enligt Independent.

ARTIKELN HANDLAR OM