Piloter skrev historia – efter flygning

1 av 2 | Foto: Privat
NYHETER

Piloterna Dawn Cook och Stephanie Johnson skrev historia när de satte sig i planet för att flyga för Delta. Varför? Båda är kvinnor och båda är svarta.

Det var under söndagen som Dawn Cook hörde av sig till Stephanie Johnson när hon hörde att Stephanie skulle flyga från Detroit. De både arbetar för det amerikanska flygbolaget Delta och planerade flygturen tillsammans, samtidigt skrev de historia, skriver brittiska Metro.

Duon förevigade den historiska händelsen med selfies och en "fist-bump". Bilderna fick stor spridning efter att Dawn Cooks svåger Justin Fairfax laddade upp dem på Facebook.

Första kvinnliga kapten

Redan 1997 var Stephanie Johnson Northwest Airlines första kvinnliga afroamerikanska pilot och idag är hon Deltas första kvinnliga afroamerikanska kapten. I en intervju med Stephanie Johnson som flygbolaget Delta gjort för ‘Very Own Heroes”, berättar hon att hon inte har några andra piloter i familjen, och att hon tror att hon var den första personen i sin släkt som studerade på universitetet.

Så länge jag kan minnas har jag fascinerats av flygplan och tänkt att det vore fantastiskt att veta hur man flyger. Det finns för få kvinnor i det här yrket, och för många kvinnor som inte tänker på pilot som ett karriärsval. Jag känner ett stort ansvar att vara en positiv förebild, sa Johnson i intervjun för flygbolaget Delta.

ARTIKELN HANDLAR OM