Hus utryms för väska med hakkors

1 av 2
NYHETER

En misstänkt väska med ett hakkors på har upptäckts utanför en dörr vid ett flerfamiljshus i Asmundtorp utanför Landskrona.

Familjen som bor där har evakuerats och polisens bombskydd har tillkallats.

Polisen kallades till flerfamiljshuset i Asmundtorp klockan 13.11 på lördagen. En misstänkt väska hade påträffats utanför en dörr vid ett flerfamiljshus i Asmundtorp i Landskrona kommun.

Ett större område har spärrats av, byggnaden har evakuerats och polisen har kallat in bombskyddet då man inte kan utesluta att väskan är explosiv.

– Den ska stå utanför en dörr, säger Åsa Emanuelsson vid polisens ledningscentral.

Hakkors på väskan

Ett hakkors är målat på väskan. I nuläget finns det inga fler spår för polisen att gå på.

– Det kan finnas massor av spår, men väskan står ju kvar där nu och vi har inte undersökt den än, säger Calle Persson, presstalesperson för polisen i region syd.

Även en intilliggande fastighet utrymdes och bombskyddet arbetade på platsen under kvällen.

– De har sett till så att det inte är någon fara för allmänheten. Avspärrningarna är hävda och med största sannolikhet var föremålet inte farligt, säger Calle Persson till TT vid 21-tiden.

En anmälan om olaga hot har upprättats.

Ska vara inblandad i tvist

Mannen som bor på adressen uppger för Kvällsposten att det gick sladdar från väskan och att två flaskor tejpats fast vid den. Han ska också vara inblandad i en tvist, ett ärende som polisen redan är inkopplade i.

– Personen som ringt och hotat mig har sagt att något skulle gå illa om jag inte gjorde som personen sa. Vid väskan hittade polisen en lapp med en lista på samma krav, säger han till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Landskrona