Balettstjärnornas dotter gripen för inbrottsräd – skakar om societeten

NYHETER

Halvdanska Talicia Martins, 21 – dotter till två världskända balettprofiler – är van vid röda mattor och mingel i New Yorks fina salonger.

Nu riskerar hon i stället att få skaka galler efter att ha gripits misstänkt för narkotikabrott och tre inbrott.

Skandalen skakar om stadens societet.

1 av 2

Förra veckan gav sig Talicia Martins tillsammans med sin 20-årige vän Jacob Flanagan ut på en nattlig stöldturné i kuststaden Camden i den amerikanska delstaten Maine.

Paret ska ha brutit sig in i tre olika restauranger och fått med sig runt 2 000 dollar i byte.

Film från övervakningskameror och ett anonymt tips ledde fram till att Talicia Martins och Jacob Flanagan senare kunde gripas misstänkta för inbrotten.

Polisen uppger för tidningen Bangor Daily News att alkohol och droger spelade en roll i samband med brotten, men väljer att inte utveckla hur.

Dotter till toppdansare

Både Martins och Flanagan är hemmahörande på Manhattan i New York.

Fallet får stor uppmärksamhet i amerikanska medier. Talicia Martins är nämligen dotter till Darci Kistler, tidigare toppdansare vid New York City Ballet, och den danske koreografen Peter Martins, nuvarande chef för baletten.

Mamman tillbringade nära tre decennier som dansare vid New York City Ballet, fram till att hon gick i pension 2010. Pappan har varit vid baletten i 35 år, skriver New York Post.

Greps med heroin

Collegestudenten Talicia Martins är van vid debutantbaler, tidningsuppslag och att mingla med New Yorks societet.

Men nu riskerar hon alltså att hamna bakom lås och bom.

I väntan på att fallet tas upp i rätten nästa gång, den 25 september, har både hon och Jacob Flanagan släppts mot borgen.

Talicia Martins kan också komma att dömas för narkotikabrott, enligt New York Post. Detta efter att hon greps den 6 juni med crack och heroin i föräldrarnas bostad på 21 West End i hjärtat av Manhattan.

ARTIKELN HANDLAR OM

New York

Maine