Här är frågorna om kungafamiljens sommarbild

Publicerad:

NYHETER

Varför har alla i kungafamiljen blått på sig förutom Madeleine och Sofia? Hejar de på Malmö FF? Varför sitter aldrig barnen hos männen? Det är frågor som svenska folket ställt sig efter att ha sett den nya bilden på kungafamiljen.

Foto: FOTO : JONAS EKSTROMER/TT

På måndagen publicerade hovet en sommarhälsning från kungafamiljen med en nytagen bild. Bilden har väckt enormt intresse och många har spekulerat kring specifika detaljer så som klädsel och könsroller.

Hur kommer det sig exempelvis att det bara är prinsessan Madeleine och Sofia som inte har blått på sig? Kan det vara så att alla hejar på Malmö FF förutom just de två?

Foto: JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN

Det är ingen hemlighet att kungafamiljen har ett stort sportintresse, men att de håller på Malmö FF allihopa är inte så sannolikt. Kungen är nämligen hedersledamot i AIK och Carl-Philip har synts heja på AIK i olika sporter tillsammans med Sofia.

Ren tillfällighet

En annan tror att valet av färg är en ren tillfällighet. Det är fler än kungafamiljen som råkat matcha klädsel på kalas.

”Det är en tillfällighet tror jag med färgen. Det ser ut att vara taget på kronprinsessans födelsedag. Min nyblivna fästman och jag skulle på släktmöte på sommaren. Packade på varsitt håll. När vi kom ner till middagen var jag klädd i en ljusblå dress och han i ljusblå byxa och blå/vitrandig skjorta.”

”Tapetsera som fondvägg”

Andra har tröttnat på att bara se barnen sitta hos sina mödrar och efterfrågar nu lite variation.

”Ser samma igen på bild varför sitter inte /aldrig Kungen med eller håller i sina Barnbarn? Har inte sett en enda bild på att Kungen har dom i famnen som Drottningen tar hand om sina barnbarn. Barn är trots allt det finaste som finns och behöver mycket kramar och kärlek så även kungliga barnbarn”, skriver en person på Facebook.

Men en titt i bildarkivet säger någonting annat. Såväl Chris O'Neill som Daniel bär runt på sina barn.

1 av 4 | Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN

Aftonbladet har sökt hovets informationschef Margareta Thorgren för att få bättre svar på frågorna, men utan framgång.

Publicerad:

LÄS VIDARE