Kvinnlig toppolitiker ska ha sexofredats på Almedalsveckan

avEbba Thornéus, Olof Svensson

NYHETER

VISBY. En kvinnlig toppolitiker ska ha blivit sexuellt ofredad under Almedalens invigningsfest av en tidigare politiker uppger Metro.

Den misstänkte mannen uppges ha fotat under kvinnans kjol.

– Jag mår inte bra, det känns fruktansvärt, säger hon till tidningen.

Händelsen ska ha inträffat vid midnatt på söndagen på kongresscentret Wisby Strand där den officiella invigningsfesten av Almedalen pågick.

Under efterfesten ska en tidigare högt uppsatt politiker, som i dag arbetar som entreprenör inom näringslivet, ha lagt sig ned på golvet och fotat upp under kjolen på en kvinnlig toppolitiker från Mellansverige, skriver Metro.

Tog flera bilder – visade för sina kompisar

Mannen ska ha tagit flera bilder med sin telefon som han sedan visade för sina kompisar.

– Det var helt sjukt. Här läser man om våldtäkter på musikfestivaler och nyanlända flyktingar anklagas för att missköta sig och sedan får man se en framgångsrik företagare bete sig på det här sättet, det är helt oacceptabelt, säger en uppgiftslämnare till tidningen.

”Det känns fruktansvärt”

Toppolitikern ska ha blivit mycket upprörd och avbröt sin festkväll.

– Jag mår inte bra av det här, det känns fruktansvärt. Jag försöker bara samla mig för att kunna ta mig igenom veckan. Jag har ett arbete att utföra här och just nu sitter jag och försöker skriva ett anförande, säger hon till Metro.

Till Expressen säger en partikollega till kvinnan att hon kommer att vidta åtgärder då hon är rädd att bilden kan spridas vidare.

Aftonbladet har också varit i kontakt med en företrädare för samma parti som kvinnan, som bekräftar uppgiften om ofredandet.

– Det var en bild som togs, säger partikollegan.

Nekar till anklagelserna

Den utpekade mannen nekar till anklagelserna och säger själv att han tillkallade vakter för att reda ut vad som han menar egentligen hände.

– Jag är helt chockad att hon har uppfattat det som ett ofredande, det var aldrig min avsikt på något sätt. Jag tog en bild på henne bakifrån när hon dansade. Bilden är inte tagen när jag låg ner på något golv. Jag gick fram till henne och visade bilden och sa; ”schyssta spiror”. Då tog hon tag i mina armar så att jag fick blåmärken, säger han till Metro och fortsätter:

– Jag raderade bilden direkt. Det är helt osannolikt att jag blir anklagad för sexuellt ofredande.

ARTIKELN HANDLAR OM