Vägpirater härjar i Värmland

NYHETER

Misstänkta vägpirater stannade och omringade en bilist utanför Säffle i förmiddags.

Polisen jagar nu en vit mindre bil - efter två liknande fall på två dagar.

– De har blivit mer aggressiva, säger Stefan Wickberg vid polisen i Värmland.

Vid halv elva-tiden på torsdagsförmiddagen stannades en bil av två personer som stod vid vägkanten vid en bil med öppen motorhuv, uppger polisen.

När bilen nästan stannat helt dök ytterligare män plötsligt upp och omringade fordonet. Men föraren lyckades köra från platsen.

Det är andra dagen i rad som polisen i Värmland larmas om ett liknande fall i området. Vid 13:30-tiden igår stoppades en bilist i Säffle efter att en man sprungit fram och försökt få personen att öppna bilen.

Larm efter vit bil

Enligt polisen i Värmland rör det sig om så kallade vägpirater och de har utlöst ett allmänt larm efter en utlandsregistrerad mindre vit bil.

– Det var samma fenomen i går som i dag att vi där inte haft någon patrull i närheten utan har fått gå ut med ett allmänt larm, säger Stefan Wickberg.

– Nu har vi bett alla poliser i södra Värmland höra av sig om de ser någon liknande bil.

Männen i bilen är inte misstänkta för något brott.

– Det upplevs som brottsligt i större eller mindre mån, man blir ju påhoppad på ett sätt som man inte ska behöva bli, men vi vill ju mest ha kontakt med de här männen, höra vilka de är, var de kommer ifrån och identifiera dem, säger Stefan Wickberg.

”Mer aggressivt”

Fenomenet med vägpirater har inte ökat, menar han.

– Däremot så har de ju blivit mer aggressiva. Vi har ju några exempel på hur det utvecklar sig till rena rånet, där de stulit mobiltelefoner och så, säger han.

– Det brukade mest vara att man låtsats att bensinen är slut och att man haft slut på pengar och försökt byta falskt guld mot pengar. Nu är min samlade bedömning att det är mer aggressivt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Säffle