Karlskoga

Tröttnade på tjat om skärmtid – kom på lösning

Av: 

Jonna Claesson

NYHETER

Therese Philipsson, från Karlskoga, tröttnade på barnens återkommande fras ”jag har inget att göra, får jag sätta mig vid tv:n?" Nu har hon kommit på en lysande lösning på problemet och hennes idé hyllas på Facebook.

Therese barn Annie och Isac är 10 och 13 år gamla. Som många andra barn i den åldern tar de till mobiltelefoner, Ipads, datorer eller tv-spel när rastlösheten sätter fart. Men hemma hos Philipsson har man tröttnat på det.

– Vi har alltid varit noga med att man är ute när det är bra väder. Men man får ju ofta höra att de inte har någonting att göra. Jag ville hitta ett bra sätt till att aktivera barnen utomhus, säger Therese.

Therese jobbar som lärare. Under julloven brukar hon göra läsbingo till sina elever. I torsdags fick hon ett önskemål från dottern Annie om att göra ett sådant till henne.

– Självklart kunde jag det. Men så började jag tänka efter vad man mer skulle kunna göra för bingo. Sedan kom jag på den här idén.

”Hyllas på Facebook”

Med en tavelram, en träskiva som målats med skoltavelfärg och en tuschpenna för griffeltavlor skapades Tråkbingo.

– Det mottogs varmt av barnen. När jag visade Annie spelet utbrast hon i ett glatt ”ååh”.

Barnen har inte hunnit använda den så flitigt ännu, men testade den under fredagen. På Facebook har den däremot hyllats ordentligt av andra föräldrar och fått kommentarer som:

”Mycket bra idé, stjäl den rakt av utan att fråga” och ”Det här var så smart, snyggt och bra! Jag tänker kopiera rakt av och tackar så himla mycket för att du delade denna. Mvh. Morsa med skavsår i öronen.”

– Jag publicerade ett inlägg på Facebook under morgonen och det drog iväg ordentligt. Vi får väl se hur den blir mottagen hos andra. Det gick hem hos mina barn, men med handen, det var nog mest Annie som gillade det, säger Therese och skrattar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Karlskoga

Skola & utbildning

Tv-spel

Väder