Här är sanningen bakom skateboard-klippet

Klippet där en något klumpig skateboardåkare och en cyklist har maximal otur har spridit sig som en löpeld på sociala medier. Men, det man har frågat sig som tittare är om inte olyckan är lite för bra för att vara sann.

Skadeglädje har visat sig gå hem hos de flesta. I klippet där en skateboardåkare trillar av sin bräda och startar en dominoeffekt av fallet fick över 20 miljoner visningar på Unilads Facebooksida det första dygnet, skriver Dagens Media.

I klippet ser man hur skateboardåkaren trillar av sin bräda. När brädan fortsätter rulla kommer en cyklist från ingenstans och kör på skateboarden, ramlar av cykeln och faller ut över kajkanten, ner i vattnet.

Men, det är inte bara en helt vanlig olycka. Det finns en annan historia bakom klippet. Pressbyrån och Splay har tillsammans skapat webbtv-serien ”Nyhetsbyrån”. I programserien har några av Splays största influencers skapat nyheter med målet att få genomslag i andra nyhetsmedier. Så är det i det här fallet. I samarbete med Youtube-gruppen Random Making Movies har man på så vis skapat det här succéklippet.

Publisert: