Drömjobbet ledigt: Drick öl varje fredag

NYHETER

Nu ligger den den perfekta jobbannonsen ute – för den som vill dricka öl varje fredag och få betalt, skriver brittiska Metro.

Foto: Ruud, Vidar / TT NYHETSBYRÅN
Söker en ölprovare.

Är ett av dina stora intressen att dricka öl? Eller känner du någon som kan känna lukten av ölskum en kilometer bort och urskilja om det rör sig om lager eller ale?

Då är detta goda nyheter. För nu går det att söka jobb på bryggeriet Meantime Brewing Company som vill ha en professionell ölprovare. Bryggeriet ligger i Greenwich i London.

Har du någonsin dröm om att få betalt för att dricka öl? Det kan snart bli verklighet då vi letar efter en ölälskare som kommer att leva på att smaka nya och innoativa öl. Ja, det är möjligtvis världens bästa jobb”, skriver de i sin jobbannons på Linkedin.

Söker en med ”extraordinära smaklökar”

Arbetet innebär att man ska befinna sig på bryggeriet varje fredag i tre timmar och testa bryggeriets senaste varianter av öl. Vad lönen är framgår ej.

Det ska understrykas att bryggeriet söker en anställd med fler kvalifikationer än att man gillar att dricka öl. Företaget förväntar sig en testperson som är passionerat ölkunnig och som har extraordinära smaklökar och en stor kunskap om alkoholhaltiga drycker,

Allt som behövs för att söka jobbet är en 30 ord lång förklaring på Linkedin om varför du ska ha jobbet. Man får även skicka foton och videos men om ens ansökan på något sätt är olämplig eller oansvarig, tas den bort, skriver brittiska Metro.

ARTIKELN HANDLAR OM

Linkedin

Öl