Här är bilderna inifrån Las Vegas-skyttens hotellrum

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Stephen Paddock sköt ihjäl 59 personer och skadade över 500 människor i den dödligaste masskjutningen i USA:s moderna historia.

Nu har de första bilderna från hans hotellrum släppts och visar flera tunga vapen, en hammare och tomhylsor liggandes på golvet.

1 av 19 | Foto: GETTY IMAGES

64-årige Stephen Paddock sköt under söndagskvällen ihjäl 59 personer och skadade över 500 människor som deltog i en musikfestival strax intill hans hotellrum på 32:e våningen på kasinot och hotellet Mandalay Bay Resort.

Totalt har polisen funnit 42 vapen – varav 23 stycken på hotellrummet.

Av dem var minst ett en pistol samt 16 automatkarbiner som smugglats in i resväskor uppger polisen. Enligt AP hittades även två vapenmodifikationer som använts för att göra vapnen helautomatiska och därmed mer dödliga.

Automatkarbin och tomhylsor

Under tisdagen offentliggjordes bilder inifrån Paddocks hotellrum.

På en av bilderna syns en automatkarbin utrustad med kikarsikte ligga på golvet med dussintals patronhylsor, en hammare och ett stativ.

Hammaren ska Paddock ha använt för att slå sönder två fönster ur vilka han sedan sköt ned mot publikhavet beståendes av cirka 22 000 personer.

På ett annat foto syns ytterligare en automatkarbin utrustat med en vapenmodifikation, samt ett stort magasin och ett rejält handtag.

Som Aftonbladet tidigare skrivit om avlossades skotten i hög hastighet och dådet ska ha varat i minst fem minuter, enligt flera amerikanska medier.

Nio skott i sekunden

Enligt en analys av New York Times ska Paddock under attacken i genomsnitt ha avlossat nio skott i sekunden.

Enligt Daily News ska polisen ha lyckats lokalisera Paddock då den kraftiga gevärsröken ska ha utlöst hotellrummets brandlarm.

Detta ska ha skett omkring 20 minuter efter att han började skjuta.

När polisens SWAT-team äntrade våningsplanet ska Paddock ha börjat skjuta mot dem genom dörren och då träffat en säkerhetsvakt i benet. Polisens SWAT-team tvingades då att spränga sig in genom dörren.

– Ett SWAT-team tog sig in genom hotellrumsdörren men Paddock hade då redan tagit livet av sig, säger sheriff Joseph Lombardo om insatsen.

Trump: Mycket, mycket sjuk man

Det är fortfarande oklart vad som var motivet bakom söndagens attack.

Under måndagen gjorde president Donald Trump ytterligare ett uttalande gällande dådet och kallade då Stephen Paddock för en mycket sjuk man. 

– Han var en sjuk, galen man som jag antar hade många problem. Vi undersöker honom väldigt noga men vi har att göra med en väldigt sjuk individ, säger Trump.  

Foto: PAUL WALLANDER
Publicerad:

LÄS VIDARE