Systrarna lade upp bild på Facebook – fick äntligen träffa mamma

Foto: Facebook / ABC News
Efter 40 år fick systrarna träffa sin mamma igen.
NYHETER

I 40 år hade Starla och Jeannie ingen kontakt alls med sin mamma – men en bild på nätet förändrade allt. Nu har de äntligen fått återförenas.

– Mirakel händer verkligen, ge inte upp hoppet, säger Jeannie till ABC News.

Det var under Vietnamkriget som John Thompson från USA var stationerad i Sydostasien. Där träffade han Lani, som han gifte sig och fick två döttrar med. Men när Jeannie var ett och Starla två år skilde sig paret.

John fick ensam vårdnad om döttrarna och Lani flyttade tillbaka till Thailand.

– Vi frågade pappa massor om henne, och han sade aldrig ett ont ord. Men hon kunde inte prata engelska, och hon hade trott att vår pappa kunde ge oss ett bättre liv eftersom han var amerikan, säger Starla till ABC News.

Fick oväntat meddelande

För sex år sedan gick pappa John bort. Men systrarna fortsatte hoppas på att en dag få återförenas med sin biologiska mamma. Jeannie tror att pappan försökte skydda sina döttrar och därför undvek att hjälpa till.

Efter att ha ägnat flera år åt att leta genom databaser och försöka lokalisera mamman började de ge upp. Men dagen före nyårsafton fick Starla ett oväntat meddelande på Facebook.

– Så ser jag en bild på mig och Jeannie som barn och en bild på en familj. Jag tänkte bara ”herregud”, och ”det här får inte vara någon som jävlas”, säger Starla.

”Ge inte upp”

Meddelandet kom från Mark Szarmach, som är gift med Lani. De bor i Colorado i USA. Starla och Mark ringde varandra för att kolla upp att all information verkligen stämde – och det gjorde den. Mark hade ägnat mycket tid åt att försöka hitta sin frus förlorade döttrar.

På nyårsafton chattade hela familjen på video på nätet, och förra veckan fick de äntligen träffas, när Mark och Lani tog flyget till Kansas City för att träffa Jeannie och Starla. Lyckan var total.

– Mirakel händer verkligen, det gör de. Ge inte upp hoppet även om det tar sin tid, säger Jeannie.