Ukraina: Erövring av by del av större offensiv

TT

Publicerad 2023-09-15

Ukrainas försvarsminister Hanna Maljar. Arkivbild.

Ukrainska styrkor har återtagit byn Andriivka i den östra delen av landet. Det uppger Ukrainas biträdande försvarsminister Hanna Maljar på Telegram.

”I morgonens rapport bekräftade generalstaben officiellt att våra trupper under gårdagen erövrat Andriivka efter strider”, skriver Majlar i inlägget, enligt nyhetsbyrån Ansa.

Enligt uppgifterna arbetar ukrainska trupper nu med att att barrikadera byn, som ligger i Donetsk-regionen. Ryssland har ännu inte kommenterat de ukrainska påståendena.

Byn Andriivka är belägen ungefär 14 kilometer söder om staden Bachmut.

Under gårdagen kom motstridiga uppgifter kring det ukrainska återtagandet av byn. Initiala uppgifter om att Andriivka återtagits, togs senare tillbaka av Hanna Majlar i ett inlägg, där hon ”förtydligade” situationen, och skyllde uttalandet på ett ”kommunikationshaveri”.

Det ukrainska försvarsdepartementet skriver på Facebook att erövringen av byn ingår i en större offensiv i Bachmut-regionen.

”Som ett resultat av offensiven har försvarsstyrkorna rönt viss framgång i områden nära Klishchiivka, Andriivka och Kurdiumivka i Donetsk-regionen”, skriver man i inlägget.