Ingen misstänkt efter attacker vid Globen

avTT

Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen har gjort en teknisk undersökning och förhört vittnen till attackerna på onsdagskvällen. Arkivbild.

Fyra personer i Stockholm attackerades med ett vasst föremål i onsdags kväll, och händelserna rubriceras som försök till mord. Ännu har polisen inte hittat någon som kan ligga bakom attackerna.

Två av de fyra personer i 25-årsåldern som attackerades vid Globen i Johanneshov skadades, och fick föras till sjukhus, berättar Åsa Wallentin, presstalesperson hos polisen.

– Jag har inte information om det aktuella skadeläget just nu, men en person fick lämna sjukhuset på torsdagen, säger hon.

Ännu har polisen ingen misstänkt för brotten, som skedde i anslutning till en portuppgång vid klockan 19.30 på onsdagskvällen. Tidigare har polisen uppgett man söker en man som bedömts vara mellan 20 och 35 år.

– Utredningen pågår, vi har gjort en teknisk undersökning och förhört vittnen. Nu håller vi på att sammanställa det vi fått in. Rubriceringen är försök till mord.

Det har tidigare förekommit uppgifter om att offren skulle kunna vara slumpvis utvalda.

– Det är för tidigt att svara på ännu.

Hon kan inte heller säga något om motivet för brottet, eller om de fyra som attackerades har någon koppling till varandra. Det har inte förekommit några liknande händelser i området, såvitt hon känner till. Frågan är hur de som rör sig kring Globen och knutpunkten Gullmarsplan ska tänka kring risken för att attackeras. Åsa Wallentin tycker inte att man ska behöva vara rädd.

– Jag har inte fått någon information om att vi har gått ut med att man ska vara försiktig, men det är klart att det alltid är viktigt att ha koll.

ARTIKELN HANDLAR OM