Kacper bor i tält – inomhus

NYHETER

Hela bostaden är invaderad av vägglöss

Foto: LINUS WALLIN/SUNDSVALLS TIDNING

Kacper, 20, vägrar sova med fienden.

Nu har han slagit läger på golvet för att slippa vägglössens nattliga räder.

– Jag sover i tält tills de försvinner, säger han.

Den 1 september flyttade studenten Kacper Skup Prochownik in i tvåan på Nackastavägen i Sundsvall med en kompis.

Då visste de inte att lägenheten var angripen av vägglöss och att den tidigare hyresgästen redan hade larmat saneringsföretaget Nomor.

Fullt av svarta prickar

Men redan första kvällen märkte de att de inte var ensamma. Golvet var fullt av svarta prickar och när de skulle gå och lägga sig nöp det till i kroppen.

– Åh nej, inte vägglöss, tänkte jag. Jag har drabbats tidigare och vet vilket helvete det är. De är som vandrande mygg och attackerar i ansiktet, knävecket och fötterna.

Redan första dagen ringde Kacper till Nomor som har fortsatt bekämpningen. Men ännu är ohyran kvar.

– Vägglöss försvinner inte på en gång, man måste sanera flera gånger. Som värst var de 60–100 stycken. Jag räknade dem eftersom jag inte kunde sova, säger Kacper.

Till sist fick han nog och åkte till Stockholm för att vila upp sig hos sin mamma. Han sov som törnrosa – och hittade en tillfällig lösning på lusproblemet.

Får en månadshyra

– När jag tittade upp mot en hylla upptäckte jag ett tält. Aha, tänkte jag, det tar jag med hem.

Hyresvärden Mitthem skyller på Nomor som missade att berätta att de hade påbörjat sanering av lägenheten innan Kacper och hans kompis flyttade in.

– Vi kan inte kompensera kunden, han har fått en månadshyra betald av saneringsföretaget. Det här är inte vårt problem, säger vd:n Hans Selling.

Johanna Petersson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trädgård