Två kvinnor skjutna i Malmö

avErik Olsson, William Svärd

NYHETER

Granne såg mystisk man strax före skottlossningen

Foto: andreas hillergren
Två kvinnor sköts genom ett fönster i stadsdelen Kroksbäck i Malmö.

Ännu en skottlossning skakade Malmö på torsdagskvällen.

Två kvinnor sköts genom ett fönster till en lägenhet i stadsdelen Kroksbäck.

Foto: andreas hillergren
Två kvinnor skottskadades.

Den ena kvinnan är 34 år och den andra är 26 år.

En av dem har en skottskada i underarmen. Den andra fick en lättare skada på sidan av ryggen efter ett skott alternativt en rikoschett.

Kvinnorna fördes i ambulans till Skånes universitetssjukhus och uppges vara lindrigt skadade.

Sköt genom fönstret

Skotten avlossades utifrån in genom fönstret till lägenheten, som ligger på första våningen. Kvinnorna ska ha stått i köket och träffats antigen direkt av kulor eller av splitter.

Larmet kom vid 19.40. Polisen spärrade under kvällen av lägenheten och ett stort område utanför. Tekniker letade efter kulor, hylsor och andra spår. De försökte även räkna ut varifrån skotten avlossades.

– De kollar efter spår av kulor i lägenheten och även ingångshålen i rutan. De brukar kunna precisera rätt bra varifrån skotten har kommit, säger Calle Persson, vakthavande befäl vid Skånepolisen.

Strax före klockan 22 hävdes avspärrningarna. Under natten kommer polisen att sammanställa och analysera resultaten från den tekniska undersökningen och gå igenom förhör med vittnen och målsägande.

Barn i lägenheten

De två skjutna kvinnorna är invandrare från ett europeiskt land, enligt polisen. Calle Persson säger dock att det är för tidigt att säga om det finns något samband med det 15-tal ouppklarade skjutningar mot personer med invandrarbakgrund som ägt rum i Malmö den senaste tiden.

– Vissa saker stämmer, som att det är på kvällen till exempel. Andra saker stämmer inte, nämligen att personen sköt in i en lägenhet genom ett fönster, och att offren är kvinnor, säger Calle Persson.

Förutom kvinnorna fanns ett barn i lägenheten när skottlossningen inträffade.

– Vad jag förstår har barnet tagits om hand av släktingar.

Granne såg mystisk man

En granne som bor i en trappuppgång i närheten säger till Aftonbladet att han såg en mystisk man strax före skottlossningen. Enligt grannen var det en skäggig man i mörk jacka med huvan uppdragen som strök omkring i trapphuset.

När grannens hund började skälla ska den okände mannen ha flytt.

– Jag är jätterädd nu. Särskilt efter allt som hänt den senaste tiden, säger grannen till Aftonbladet.