Vi granskar och avslöjar – nu hittar vi jobben också

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.

avJan Helin

NYHETER

Nu tänker vi på Aftonbladet göra något vi aldrig gjort förut.

Vi tänker fixa jobb.

Konjunkturen är på väg att vända, de ekonomiska hjulen börjar sakta röra på sig denna vår. Men jobben kommer inte av sig själv på länge ännu. Fortfarande är var fjärde ung människa arbetslös i Sverige.

I höstas beslutade vi att sätta fokus på den viktigaste frågan i Sverige just nu – jobben. Vi granskade och avslöjade oegentligheter inom systemet med jobbcoacher, vi berättade under en veckas tid om människor i Eskilstuna, Sveriges hårdast drabbade ort.

Avslöjande och berättelser är bra och viktiga. Men de ger inga jobb. Denna gång vill vi använda Aftonbladet som mötesplats för att helt konkret fixa jobb.

Därför är du viktigast i denna satsning.

Nu öppnar vi sajten Jobbresan. Hit kan du varje dag vända dig för att få tips, råd – och jobb! Tillsammans med Proffice och Jobb24 hoppas vi kunna presentera tusentals lediga jobb på sajten. I en CV-akut kommer experter att kunna hjälpa dig direkt med din CV. Du kommer att kunna delta i diskussioner såväl som chattdueller.

För att åstadkomma detta har vi gjort något granskande medier inte får göra. Vi har gått in i ett nära samarbete med bemanningsbolaget Proffice.

Det är kontroversiellt. Vi vet och vi tänker vara öppna med det. Därför startar vi i satsningen Jobbresan också en debatt om bemanningsbolagen och jobben. Är det LAS-lagen som i praktiken skapat en ”reservarmé” med arbetskraft i Sverige? Diskussionen kommer att gå het på våra debattsidor om det.

Men jobb kommer inte utan de som skapar dem. Därför har vi också tillsammans med ekonomisajten E24 letat upp några av Sveriges mest spännande entreprenörer just nu.

Jobbresan är också en turné. Jo, faktiskt. Med en stor långtradare tänker vi tillsammans med Proffice vara på plats i fyra städer för att jaga jobb.

Vi börjar i Eskilstuna på tisdag. Därefter går färden vidare till Norrköping, Trollhättan och Helsingborg.

På Jobbresan har vi gett Proffice en utmaning – fixa jobb åt fyra personer som Aftonbladet följer i reportage. Dennis, Dahabo, Carina och Elisabeth.

Kommer de att lyckas? Det får du se om du följer med på JOBBRESAN.

Välkommen!

ARTIKELN HANDLAR OM