Nyheter

Kungens kommentar - ord för ord

Av: 

Camilla Sundell

NYHETER

På en pressträff kommenterade kungen idag den omdiskuterade boken "Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken".

Här kan du läsa kungens kommentar – ord för ord.

Kungen inledde pressträffen med att berätta för det stora pressuppbådet hur dagens jakt gått till.

– Sen har jag förstått att ni har kommit hit av en massa olika anledningar och det finns ju ett stort intresse, har jag förstått, för en bok som har kommit ut i min ära så att säga. Det beror på hur man ser det. Och jag, bara för att ni ska förstå det, jag har inte hunnit läsa boken. Vi fick den väldigt sent igår eftermiddag, hela dagen eller iallafall halva dagen igår var jag faktiskt på annat jobb.

– Jag har faktiskt inte hela tiden att sitta och läsa böcker tyvärr, på dagarna som ni kanske gör, utan jag var faktiskt i S:ta Clara kyrka i Stockholm, vilket var ett väldigt intressant besök.

"Inte så himla lätt"

Därefter berättar kungen att han sitter ordförande i en minnesfond som kommer att göra ett projekt om behövande ungdomar.

– Sen har jag ju då funderat på det här, att ungefär som att jag skulle recensera den här boken, det är ju inte så himla lätt om jag inte har läst en bok, det måste ni förstå.

– Det är ju klart, det har inte jag kunnat göra, och därför kan inte jag, ja, jag måste passa i den frågan, jag kan inte recensera en bok som jag inte har läst, det måste ni förstå.

"Inte jättetrevligt"

– Jag har med tid fått mig förstå på grund av en massa rubriker, vad som kan handla i den här boken och så vidare. Det är klart att det är inte så roligt att recensera en bok där man då blev.. ja, olika rubriker som man tycker kanske inte är så jättetrevligt att se.

– Och med tanke på de rubrikerna och så har jag självklart talat med både familj och med drottningen. Och vi vänder på ett blad, ungefär som ni gör i era tidningar, och ser framåt istället. För det här är någonting som jag har förstått enligt boken (ohörbart) lång tid, lång tid bak i tiden. Vi ser framåt och det ska bli fint och intressant för oss att jobba.

– Men för att kunna jobba som vi gör så måste vi också ha en möjlighet, och nu vänder jag mig till er faktiskt, till ro. Vi har vissa förpliktelser att uppfylla och vi har jobb nästan varje dag.

Därefter avslutar kungen presskonferensen med att berätta att han reser till Kina med en delegation på söndag.

ANNONS

Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert: