Läsarna dömer ut McDonalds

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Aftonbladets läsare har sagt sitt.

Över hälften av de som brukar äta på McDonalds tänker sluta med det efter avslöjandena om att gammal mat säljs som ny.

I en dokumentär kunde SVT i går berätta att McDonalds säljer gamla hamburgare som nya och att kycklingsallader märks om när datumet gått ut. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig.

Över 75 000 personer har svarat på Aftonbladets fråga: Kommer du att sluta att äta på McDonalds efter avslöjandet?

Fyra av tio: slutätit nu

35 procent svarar att det är slut med det, 26 procent kommer fortsätta äta hamburgerjättens mat och 38 procent säger att de aldrig äter på McDonalds.

Signaturen Ascendenten skriver:

– Förstår inte vitsen med att slafsa i sig på den syltan - smakar ju ingenting och är ändå dyrt - korkat att gynna dem - är inte ett dugg förvånad över det som skrivs!

Signaturen mycketroligt säger sig ha fått kroppsliga symptom efter besök hos hamburgerjätten.

– Inte undra f_n på att man har blivit risig i magen när man ätit hos dom, skriver signaturen.

En 34-åring hävdar:

– På det lokala McD så kan det vara helt fritt från kunder men ändå tar det 20 minuter innan någon orkar masa sig fram till kassan. Vad gör de då i bakgrunden, springer omkring och kastar pommes på varandra. Att det förekommer spottloska i burgaren är nog inte så vanlgit som man vill få folk att tro men att det händer VET jag eftersom jag sett det med egna ögon.

Många äter inte

I Aftonbladets läsarundersökning fastslår 38 procent av läsarna att de inte äter på McDonalds.

Razzeltass, 29 säger:

– Har ätit en hel del hamburgare på donken som varit slarvigt tlllagade och smakat riktigt skumt...Numera har man ju lärt sig vilka restauranger där hamburgarna alltid är fräscha och varma. Men jag föredrar Max nu när det finns nästan överallt.

– Ja, så sugen på skräpmat blir man ju inte, menar en yngre kvinna.

Robbowan:

– Alltså, man kan inte vara rädd för allt för då kan man aldrig äta något. Jag har jobbat på en Michelinkrog där kocken först smakade av såsen, slickade av skeden och sedan la upp såsen efteråt.

Sanna, 26:

– Är förvånad att folk förvånas över detta=)

– Dom flesta resturanger fuskar på ett eller annat sätt, sorgligt men sant. Mcdonalds har gjort samma fuskande i minst 15år, först nu det blivit debatt om det. Fusk finns överallt men det är bra att det minskas, hävdar THX, 36.

Publicerad: