Checka in på ett av Sveriges spökhotell

NYHETER

Upplev en annorlunda hotellnatt i sommar

1 av 5 | Foto: Bålsta
På Bålsta har flera personer uppgett att de sett en kvinnlig vålnad.

Gardinstänger som åker i golvet, vålnader som syns i rummet eller andra märkliga händelser.

För dig som inte är rädd för spöken kanske en natt på ett av Sveriges hemsökta hotell kan vara något.

– Vi kan inte garantera att man ser spöken men märkliga saker har hänt på hotellen, säger Mikael Bengtson vd på Informus.

Sajten Informus.se har satt ihop en lista över alla hemsökta hotell i Sverige där märkliga och underliga saker har hänt. När de ringde runt till hotell och herrgårdar visade sig att många hade historier att berätta.

– Det händer saker på hotellen de inte kan förklara, i vissa fall har gäster, som bott i vissa rum, helt oberoende av varandra berättat historier om vad som hänt, säger Bengtson.

Olika spöken

Alla spökhotellen har olika spökhistorier att berätta. På Albert Kök hotell & konferens sägs Alberts fru Maria, som dog i barnsäng, vandra runt i sin svit på nätterna. Även på Krusenberg sägs en kvinna vandra runt, en kvinna klätt i vitt sägs bland annat ha setts uppe på vinden.

Men det finns även historier från hotellen om spöken som möblerar om rum, kaffekoppar som åker i golvet och buller från gruvredskap.

– En del har det som en del av sin image men för en del handlar det om saker de helt enkelt inte kan förklara, säger Bengtson.

Kan inte garantera

Men att garantera att du får se ett spöke om du bor på hotellen kan Bengtson inte göra.

– Vi kan inte garantera att man ser spöken men märkliga saker har hänt på hotellen, säger han.