Hus och hem

Drömlägenhet till salu i New York för 420 miljoner

Av: 

Minimedia

Karin Holmberg

NYHETER

Ett unikt objekt

Drömmer du om New York?

Nu har du möjlighet att köpa en drömlägenhet – men det kräver att du stoppat undan lite pengar.

Listpriset är på mer än 420 miljoner kronor.

Det är Fredrik Eklunds kollega Emily Bear på Core i New York som är agent för den unika lägenheten på den perfekta New York adressen 15 Central Park West.

Listpris på 55 miljoner

Men för den som är sugen på lägenheten krävs det att man har en ordentlig inkomst. Listpriset är nämligen 55 miljoner dollar - närmare 420,5 miljoner kronor.

"Trots att byggnaden färdigställdes 2007 ser det ut som den alltid har stått där. Känslan är varm sekelskiftescharm kombinerad med alla moderna bekvämligheter som du kan tänka dig. Det är högt i tak, stora fönster överallt och servicen som är knuten till byggnaden är helt fantstisk", säger Emily Bear i ett nyhetsbrev från Eklund Stockholm New York.

Berömd arkitekt

Huset som är 19 våningar högt och sammanknutet med ett 35 våningar högt torn är byggt i kalksten för att passa in i det gamla området. Bakom designen står den berömda arkitektern Robert A.M. Stern.

Den perfekta köparen för detta hela våningsplan kan vara allt från en stor familj till en ensam köpare, tror Emily Bear.

"Byggnaden attraherar alla tänkbara köpare. Familjer, kändisar, vd:s för stora företag eller unga singlar som vill investera i ett glamouröst hem. De människor som vill ha den bästa adressen i New York, kommer välja 15 Central Park West."

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Hus och hem

ÄMNEN I ARTIKELN

Hus och hem

Trädgård