Nyheter

33-åriga kvinnan åtalas för två mord

Av: 

Josefine Hökerberg

NYHETER

Den 33-åriga Värnamokvinnan misstänks ha strypt sin kompis och sen sin 57-åriga mamma –med ett hundkoppel.

Motivet: Hon ville ha deras lugnande tabletter.

I dag åtalades hon för mord i två fall.

Här bodde den 54-åriga väninnan som hittades död i december.

– Det har varit en lång och krokig väg men nu har vi äntligen nått målet. Vi anser att den 33-åriga kvinnan bragt två kvinnor om livet, sa utredningsledare Johan Frisk vid Jönköpingpolisen vid en presskonferens klockan 11 i dag.

Mördat mamma och kompis

I dag åtalades kvinnan vid Jönköpings tingsrätt - misstänkt för att ha strypt sin 54-åriga kompis och sin 57-åriga mamma.

Motivet till morden: Kvinnan ville åt offrens lugnande tabletter.

Morden inträffade i Värnamo några dagar före julafton i fjol och i slutet av februari i år.

Strypt med hundkoppel

I februari hittade polisen den mordåtalade kvinnans mamma strypt och fastkedjad i lägenhetens badrum med en plastpåse på huvudet. Mamman hade strypts med ett hundkoppel som tillhörde familjens hund. På köksgolvet i samma lägenhet låg dottern och sov.

Dottern greps misstänkt för mordet, men hävdade att hon inte mindes någonting.

I mars gick polisen ut med att hon misstänktes för ytterligare ett mord i Värnamo – ett dödsfall som polisen tidigare avfärdat som självmord.

– Vi kunde konstatera att kvinnorna bragts om livet på samma sätt, genom strypning, och att gärningsmannen kände de båda kvinnorna, säger Johan Frisk.

Ville åt deras tabletter

Utredningen visar att den 33-åriga kvinnan missbrukar amfetamin och starka lugnande tabletter – bensodiazepiner. Hon brukade köpa tabletter av den 54-åriga kvinnan, som fick ut tabletterna på recept för en sjukdom. Bekanta berättar i förhör att den 54-åriga kvinnan en tid hade känt sig hotad av 33-åringen, som dykt upp i i tid och otid och tiggt tabletter. Samma dag som mordet inträffade hade 54-åringen bytt lås, eftersom hon misstänkte att 33-åringen fått tag på hennes nycklar.

Klockan 12 på mordnatten påträffades 33-åringen, kraftigt påverkad med en massa bensodiazepiner på sig. Polisen anser att hon mördat kvinnan för att få tabletterna.

Bensodiazepinerna ska också varit motivet till att 33-åringen senare mördade sin egen mamma. Både mamman och dottern brukade tabletterna och vittnen har berättat om en kontrovers kvinnorna emellan.

Den 33-åriga kvinnan nekar till brotten och hävdar att hon inte minns någonting. Polisens tekniska undersökning visar att hon varit i lägenheten med sin döda mamma i 36 timmar.

ANNONS

Köp den populära muminmuggen Fiske till rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert: