Nyheter

Schlingmann fortfarande utan jobb

Av: 

Linda Hjertén

NYHETER

Moderaternas nyss avgångne partisekreterare – kampanjsnillet Per Schlingmann, 39 – har ännu inget nytt jobb.

Han säger till Aftonbladet att det blir klart först inom några dagar.

Schlingmann var partisekreterare för Moderaterna mellan 28 september 2006 och 1 oktober 2010 då han på egen begäran lämnade sin post och ersattes av Sofia Arkelsten.

När den nya regeringen alldeles nyss höll presskonferens var inte Per Schlingmann ett av namnen som presenterades. Att han inte blev en av de nya ministrarna var ingen överraskning.

"Inom några dagar"

För att bli statsråd måste man varit svensk medborgare i tio år, något Schlingmann, tidigare tysk medborgare inte varit.

Men det har spekulerats i att han kommer att utses till Fredrik Reinfeldts närmaste man – hans nya statssekreterare.

När Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin alldeles nyss stötte på Schlingmann på Rosenbad meddelade han dock att det ännu inte är klart vad hans nya jobb blir.

– Det meddelas inom några dagar, säger han.

Något som även Fredrik Reinfeldt gjorde klart på dagens presskonferens då han sa att de formella besluten om statssekreterarna kommer att tas på regeringssammansträdet på torsdag och därefter presenteras offentligt.

Rekryterades av Reinfeldt

Tvåbarnspappan från Nacka började sin politiska karriär inom partiet som pressekreterare i Moderata ungdomsförbundet, då han under mitten av 1990-talet rekryterades av Fredrik Reinfeldt till förbundskansliet i Stockholm.

Sedan dess har Per Schlingmann gjort en relativt spikrak karriär och har kallats för allt från ett kampanjsnille och en strateg till en av Sveriges främsta spinndoktorer och politikens Don Draper. Han ses tillsammans med Reinfeldt och Anders Borg som den mest tongivande arkitekten bakom partiets förvandling till "De nya Moderaterna" och ”Det enda arbetarpartiet”

"Ovärderlig"

Efter Moderaternas seger 2006 blev han partisekreterare och ansvarade för partiets organisation, ekonomi och verksamhet.

Själv har han sagt att valkampanjerna varit viktiga för honom.

– Han har varit ovärderlig för Moderaterna. Han är framförallt en duktig kampanjare, säger Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin.

ANNONS

Imorgon är det Mumindagen! Fira det med att köpa muggen ABC.

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert: