En krona för huset inte tillräckligt?

Foto: ett äkta budgetförslag Har du en krona i bakfickan kan du just nu köpa Bettina Perssons lillstuga.
NYHETER

Första, andra, tredje – huset i Forserum sålt för en krona. Nja, inte riktigt än – och priset kan trissas upp till 1,50, eventuellt två kronor innan affären blir klar.

– Intresset är superstort, säger Bettina Persson.

Bettina Persson, 48, och Erik Sönnergård, 62, i småländska Forserum håller på att sälja sitt 1800-tals hus för en futtig krona. De tar ställning till alla lukrativa bud som inkommet på det utannonserade huset.

"Alla har inte förstått"

Ett 30-tal spekulanter har hört av sig. Men alla är inte seriösa – och då handlar det inte om snåljåpar som försökt pruta ner kåken till 50 öre, lägsta möjliga nivå om man använder svensk kontant valuta.

– Vissa har velat slå till på huset osett och förklarat att de tänker renovera upp det. Men det är inte alla som förstått att man förbinder sig till att frakta bort huset om man köper det, det kostar förstås en del.

– Poängen är att det ska fraktas härifrån så att våra alpackor får betesmark, säger Bettina Persson.

Billigt att fixa

När Aftonbladet talade med Bettina i torsdags hade en man med mark intill Vättern "tjingat" huset. Mannen har dock fortfarande inte lädrat upp enkronan som krävs för affär. Bettina och Erik är hårda i affärer – även om någon toktrissar priset med hundratals procent till en femma så måste den eventuella köparen förstå spelreglerna.

– De ska själva ordna med kranbil, bortkörningen och så klart renoveringsarbetet, säger Bettina som menar att det går att få huset, tomt sedan december förra året, i bra skick till lågt pris.

– Det har ju en mycket bra planlösning och är ljust och luftigt. Men små medel kan det bli ett charmerande hus.