Nyheter

Titta, vi kan vinna tre priser

Av: 

Johanna Klaasen

Klicka på bilden för att göra den större.
Klicka på bilden för att göra den större.
Chefredaktör Jan Helin hoppas helst av allt att Aftonbladet vinner ”Helhetspriset – Årets dagstidning”.

NYHETER

Hur känns det?

– Det är väldigt roligt och vi är väldigt glada för de här nomineringarna. Vi har målmedvetet börjat ett arbete för att möta människors förändrade medievanor.

Tidigare har Aftonbladet nominerats till ”Årets dagstidning ­digitalt” och till ”Årets marknadsinsats”. I går avslöjades att Aftonbladet också nominerats till det stora ”Helhetspriset – Årets dagstidning”. Vilket pris vill du helst ta hem?

– Årets dagstidning. Det är det övergripande priset. Sedan är det jätteroligt att vi är nominerade i de andra priserna. De är alla delar i en helhetsstrategi.

Varför har Aftonbladet nominerats?

– För att vi har varit extremt innovativa det senaste året. Vi har en bredd av många innovationer som försöker fånga upp det nya som händer hos läsarna. Vi har bland annat gjort väldigt många nya grepp såsom Superlive och Supernytt. Samtidigt har vi fortsatt att vara nyhetsledande.

Vad betyder det för dig som chefredaktör?

– Det är bara ett kvitto på att andra i branschen ser vad Aftonbladet gör. Det är väldigt roligt. Sedan är det viktigt att lyfta fram lagarbetet. Det här är nomineringar som alla avdelningar ska ta till sig.

Finns det något som Aftonbladet behöver bli bättre på?

– Vi behöver bli bättre på en massa punkter och det jobbar vi ständigt med. Grejen med Aftonbladet är att vi aldrig står stilla. Vi utvecklas hela tiden och det tror jag juryn har sett.

Till sist, vad önskar du dig allra mest just nu?

– Att vi vinner Helhetspriset. Det är vi tamejfan värda.

Namn: Jan Helin. Ålder: 43. Yrke: Chefredaktör och ansvarig utgivare på Aftonbladet. Bostad: Villa i Bromma. Familj: Fru och två barn. Inkomst: 2?825?900 (Inkomstår 2009).

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Compricer

Ett ögonblick... ...Jan Helin, 43,

chefredaktör på Aftonbladet som kan vinna i tre klasser när priserna till ”Årets dagstidning” delas ut i början på oktober.

Publisert: