”Livsfarligt gå ut”

Ministern: Jag vill uppmana alla att ta det försiktigt

Kaos. Så kan trafikläget i landet sammanfattas.

– Det kan vara med livet som insats, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Infrastrukturminister Åsa Torstensson.
Infrastrukturminister Åsa Torstensson.

På tåg- och busstationer runt om i landet sitter svenskarna och fryser – insnöade och oförmögna att komma i väg när många tåg eller bussar inte kommer fram. Infrastrukturminister Åsa Torstensson (C) säger sig vara väl medveten om de enorma infrastrukturproblem som snön och kylan ställt till med i Sverige.

”Riskerar livet”

– Det är stora problem nu och så klart är det otroligt frustrerande för alla dessa människor som drabbas. Jag vill verkligen uppmana alla att ta det försiktigt nu så för man riskerar ju livet, säger Åsa Torstensson.

Hon medger att det är är mycket som kan bli bättre. I dag söndag kommer drabbade resenärer exempelvis inte in på SJ:s hemsida. Inte heller kommer man fram på telefonen.

”Punktligheten kan bli bättre”

– Det finns oerhört mycket att göra och som kan bli bättre, visst är det så. Punktligheten kan definitivt bli bättre och även informationen ut till resenärer, säger Åsa Torstensson.

– Man måste också ha respekt för att vädret tar över människans krafter.

Frågan är vad som kommer att hända i framtiden och hur resenärer ska kunna ta sig fram om snö och kyla ställer till det.

– SJ ska ju få konkurrens av fler tågaktörer i framtiden, det kan bli så redan till hösten, säger Åsa Torstensson.

– Men i nuläget vet jag inte vilka det kan komma att handla om eller hur många det kan bli. Men vi ska öppna upp för andra aktörer också.

Publisert: