Danska grävhundar ska söka efter Lelle Hildebrand

avJosefin Silverberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisens kalla fall-grupp riktar in sig på ett område nordöst om Kristianstad där man tror att spår efter försvunne managern Lelle Hildebrand kan finnas.

Danska grävhundar kallas in för att söka av området, uppger en källa med insyn i fallet till Kristianstadsbladet.

Rockmanagern Lennart ”Lelle” Hildebrand försvann från bandet Hammerfalls spelning i Sölvesborg 25 januari 1999.

Han skulle gå ut i en kvart för att göra ett ärende – men kom aldrig tillbaka.

Sedan dess har hans försvinnande gäckat polisen. Möjliga spår har undersökts – dykningar har gjorts i Ivösjön utan resultat och nya förhör har hållits.

Ska sökas av med militär och hundar

Förra året tog polisens kalla fall-grupp upp utredningen igen. Nu har de riktat in sig på ett område nordöst om Kristianstad, skriver Kristianstadsbladet. Där ska både militärens sökpluton och specialtränade hundar från Danmark söka i början av sommaren.

1 av 2 | Foto: PRIVAT
Försvunne Lelle Hildebrand.

– Där finns så kallade grävhundar som kommer att medverka vid våra efterforskningar. De reagerar inte bara på kroppsvätskor och skelett utan även på kläder och andra saker som kan finns under markytan, säger en person med koppling till Kalla fall-gruppen till Kristianstadbladet.

Enligt uppgiftslämnaren kommer man ”lufta” marken där hundarna ska leta. Genom att göra håligheter i marken släpper man ut eventuella dofter som grävhundarna kan reagera på, en metod som används flera gånger av dansk polis.

Uppgifter gör området intressant

Området har svårtillgänglig terräng med flera stenbrott men är av högsta intresse för polisens utredning.

– Vi har idag olika uppgifter som gör att vi är speciellt intresserade av ett specifikt område nordöst om Kristianstad. Vi har analyserat de uppgifter vi har och kommit fram till att det här området är av största intresse att undersöka noggrant, säger källan till tidningen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM