Dödad under älgjakt

NYHETER

Polisen misstänker att 70-åringen kan ha blivit mördad

MALMÖ

En 70-årig jägare misstänks ha mördats i skogen på älgjaktens första dag.

Han hittades död nedanför ett jakttorn utanför Knäred.

- Omständigheterna gör att vi misstänker brott, säger Lars Hamrén på Halmstadspolisen.

Foto: MALMÖ

Klockan 14.27 larmades polisen till Vångadalen utanför Knäred i södra Halland. En älgjägare hade då hittat sin kollega liggande död nedanför ett jakttorn, en knapp kilometer in i skogen.

De första uppgifterna tydde på att mannen, som är i 70-årsåldern och bor i trakten, hade fallit från tornet. Men när polisen kom till platsen fanns man omständigheter som tydde på att mannen mördats.

Flera skador i huvudet

- Han anträffades död under sådana omständigheter att vi tror att det handlar om ett brott, säger Lars Hamrén.

Men vilka omständigheter det handlar om vill varken han eller någon annan på Halmstadspolisen avslöja. Men enligt uppgifter till Aftonbladet i natt hade mannen flera skador i huvudet.

I går kväll förstärktes misstankarna om att det handlar om ett mord och den fortsatta utredningen ska skötas av avdelningen för grova brott.

Stort område avspärrat

Polisen vill inte berätta om mannen är skjuten, bara att man har uppgifter som tyder på att han mördats.

Ett stort område kring jakttornet är sedan sent i går eftermiddag avspärrat, liksom en skogsväg som går ett hundratal meter från platsen. I de avspärrade områdena söker nu polisen efter spår. Bland annat vill man undersöka om någon bil befunnit sig på skogsvägen.

I går kväll arbetade ett stort antal poliser i området. Samtidigt hördes närstående och jaktkamrater till den döde mannen i hopp om man skulle få veta mer om hans privatliv.

Pelle Tagesson