Läsarna hyllar den nya regeringen

NYHETER

Att avgående statsminister Göran Persson uttrycker sig kritiskt om den nya regeringen var kanske inte så överraskande.

Men läsarna är i alla fall ganska eniga:

Den nya regeringen är lovande!

En överväldigande majoritet tror att Carl Bildt kommer att bli en bra utrikesminister. Nästan 88 procent trodde det när drygt 50 000 nätläsare röstat på aftonbladet.se.

Och i forumen var det gott om lovord för den nya regeringen:

Under rubriken ”Imponerande” skriver lennartr:

Underbart med en riktig kursomläggning! Det skall löna sig att arbeta före att fundera över att leva på bidrag. Eftersom vårt samhälle bygger på ekonomiska grundvalar så måste det vara den enda rätta vägen. Den som inte kan arbeta eller av annat giltigt skäl inte får något arbete skall naturligtvis få stöd och hjälp i sin situation, men det kan aldrig vara rätt att ens tänka tanken att jämföra om det finns bidragssystem som är mer lönande! Jag hoppas att denna imponerande regeringsförklaring kommer att leda till att även sossar förstår att deras politik leder till en stagnation i samhället. Ungdomlig vitalitet och individens frihet före toppstyrning av pampar som Göran Persson. Vilken underbar regnig dag!!!!!!!!

Blackmax Skriver:

Jag tycker det ser bra ut. Äntligen någon som förstår att det behövs:

- belöning för att jobben ska växa

- ordning i de svenska skolarna

- hårda tag mot alla fuskare

- hårda tag mot alla kriminella

Slut med den naiva vänsterpolitiken.

hepe Skriver att han inte röstade på alliansen, men:

...tror ändå att Bildt blir en bra utrikesminister.

Bra att Reinfeldt "vågade" utse Carl Bildt som utrikesminister, enligt mig det självklara valet eftersom det förmodligen inte finns någon som är mer kompetent för den posten. Ett styrkebesked, och jag tror inte att det finns någon anledning att vara rädd för att Bildt ska ta bort fokus från Reinfeldt. En helomvändning från det socialdemokratiska styret, där Persson utsåg en regering för att skydda sig själv utser Reinfeldt & Co de mest kompetenta medarbetarna! Ett stort plus, om än inte oväntat, att Anders Borg blir Finansminister (ingen större uppmärksamhet på finansministerposten i medierna!?). Jag vågar tro på en positiv utveckling för Sverige de närmsta fyra åren!

Det skriver AndersE

En och annan kritisk röst höjs givetvis också. Som Qurt, som tyckte att det var fel man på miljöministerposten.

Här hade de världens chans att få en Miljöminister med kompetens och erfarenhet nog att styra Sverige på rätt väg i framtiden. Carlgren är nog bra men upp till Anders Wijkmans nivå når han inte på långa vägar. Tyvärr var det väl så att miljöministerposten var vikt för Centern.

aftonbladet.se