Här slåss de vilt i kongressen

Foto: KAOS Oppostitionen försökte blockera ett beslut när lagstiftarna började skrika, slåss och kasta saker på varandra.
NYHETER

När oppostitionen intog podiet utbröt vilt bråk.

De bolivianska kongressledamöterna började skrika på varandra – och sen utbröt fullt slagsmål med knytnävarna.

Konflikten som ligger till grund för bråket har pågått länge – men i dag tog lagstiftarna till knytnävarna för att avgöra striden.

Oppostitionen försökte blockera ett beslut i kongressen. Då gick majoritetsledamöterna till motangrepp. Lagstiftarna skrek åt varandra, kastade vattenglas – och tog sedan till knytnävarna, rapporterar AP.

Fejden började när president Evo Morales utnämnde fyra domare i december förra året. Oppositionen överklagade beslutet till landets författningsdomstol, som i maj i år beslutade att domarna endast fick inneha sina ämbeten i 90 dagar om deras utnämningar inte godkändes av kongressen. Domstolen stängde också av domarna temporärt. Förra månaden godkände kongressen dock deras utnämningar.

Vattenglas – och knytnävar

Men Evo Morales har fortsatt den politiska striden och hävdat att domstolen inte hade rätt att stänga av domarna – och krävde att kongressen skulle anmäla fyra av de fem domarna i författningsdomstolen som tog beslutet.

På onsdagen beslutade en majoritet av ledamöterna att godkänna anmälan mot domarna i författningsdomstolen, vilket innebar att de samtidigt stängdes av, skriver AP.

Oppositionen försökte förhindra beslutet och hävdade att det strider mot maktdelningen i landet – vilket slutade i vilt slagsmål.