Här slåss de vilt i kongressen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-08-23

KAOS Oppostitionen försökte blockera ett beslut när lagstiftarna började skrika, slåss och kasta saker på varandra.

När oppostitionen intog podiet utbröt vilt bråk.

De bolivianska kongressledamöterna började skrika på varandra – och sen utbröt fullt slagsmål med knytnävarna.

Konflikten som ligger till grund för bråket har pågått länge – men i dag tog lagstiftarna till knytnävarna för att avgöra striden.

Oppostitionen försökte blockera ett beslut i kongressen. Då gick majoritetsledamöterna till motangrepp. Lagstiftarna skrek åt varandra, kastade vattenglas – och tog sedan till knytnävarna, rapporterar AP.

Fejden började när president Evo Morales utnämnde fyra domare i december förra året. Oppositionen överklagade beslutet till landets författningsdomstol, som i maj i år beslutade att domarna endast fick inneha sina ämbeten i 90 dagar om deras utnämningar inte godkändes av kongressen. Domstolen stängde också av domarna temporärt. Förra månaden godkände kongressen dock deras utnämningar.

Vattenglas – och knytnävar

Men Evo Morales har fortsatt den politiska striden och hävdat att domstolen inte hade rätt att stänga av domarna – och krävde att kongressen skulle anmäla fyra av de fem domarna i författningsdomstolen som tog beslutet.

På onsdagen beslutade en majoritet av ledamöterna att godkänna anmälan mot domarna i författningsdomstolen, vilket innebar att de samtidigt stängdes av, skriver AP.

Oppositionen försökte förhindra beslutet och hävdade att det strider mot maktdelningen i landet – vilket slutade i vilt slagsmål.