Gruvan rasade över räddningsarbetare

NYHETER

Tre döda - minst sex skadade

Sökandet efter de sex instängda gruvarbetarna slutade i ännu en tragisk olycka.

Sex av räddningsarbetarna skadades och tre avled efter ytterligare ett ras.

På torsdagsnatten inträffade den andra olyckan i gruvan i Utah. Räddningsarbetarna försökte hitta de sex gruvarbetare som blivit instängda efter ett ras den 6 augusti, när delar av gruvan plötsligt rasade över dem.

Tre avled och minst sex uppges ha skadats. Enligt amerikanska myndigheter ska raset ha orsakats av en ”seismisk stöt” i området.

Sex ambulanser och två helikoptrar var snart på plats och de skadade fördes till sjukhus.

”Det var kaotiskt”

Gruvarbetaren Donnie Leonard berättar för CNN att han var på väg hem från gruvan när han hörde någon ropa att människor fastnat i gruvan efter ett nytt ras.

– Folk sprang överallt och samlade ihop bårar och andra saker. Det var väldigt kaotiskt, säger han.

Tidigare har amerikanska myndigheter konstaterat att räddningsarbetet gått mycket långsamt med några positiva nyheter. Man har till exempel upptäckt att luften i gruvan hade en hög halt av syre vilket ökar chanserna att gruvarbetarna är vid liv.

– Om männen befinner sig i det här området finns luft och vatten, allt finns där för att de ska hållas vid liv tills vi hittar dem, säger han.

Knackande ljud

Räddningsteamet har även skickat in mikrofon och kamera i gruvhålet för att söka efter livstecken från gruvarbetarna. I onsdags hörde man ett oidentifierbart knackande ljud under fem minuter.

– Det kan ha varit vad som helst och det har vi sagt från början, säger Bob Murray, representant från företaget som äger gruvan.

Tidigare artiklar om gruvarbetarna i Utah:

Mia-Li Hallengren