Socialtjänsteman bombhotad i Kalmar

NYHETER

Bombteknikerna hittade ingen bomb - avspärrningarna hävda

Under förmiddagen larmades polisen om att en kvinnlig tjänsteman på socialtjänsten i Kalmar blivit hotad på så vis att ett anonymt brev berättade att en bomb placerats i hennes bil.

Polisen tog hotet på stort allvar och under hela dagen var ett stort område runt en parkering nära vattnet avspärrat.

På kvällen hade bombtekniker undersökt bilen och konstaterat att där inte fanns någon bomb.

Avspärrningarna hävdes och bilen har nu tagits med till polisen för en kriminalteknisk undersökning. En utredning om grovt olaga hot föreligger fotfarande.

Det är ännu oklart vem eller vad som ligger bakom bombhotet. Hotet kom i ett handskrivet, anonymt brev, rapporterar Barometern-OT.

– Vi har startat en förundersökning och håller på att utreda ärendet, säger Sven-Erik Karlsson till aftonbladet.se vid 12-tiden. Vi ser väldigt allvarligt på hotet med anledning av sättet det framfördes på, säger Sven-Erik Karlsson som är informationsansvarig vid polisen i Kalmar.

Utsatts tidigare

Enligt uppgift har socialtjänstemannen tidigare utsatts för hot.

Ett vittne säger till aftonbladet.se:

– Jag bor precis bredvid lägenheten men gick hemifrån för att jag tyckte det var så obehaligt att stanna kvar.

Blev du varnad av polisen?

– Nej, jag vet att de har varit inne på olika arbetsplatser runt omkring, men hos mig var de inte. Inte heller i de andra bostäderna som finns i närheten, säger vittnet.

Bil med bomb

Enligt poliser på plats ska uppgifterna gå ut på att en bomb placerats i en bil som är parkerad utanför fastigheten. Parkeringen spärrades av, liksom ett cirka 250 meter stort område i varje riktning. Ena långsidan av parkeringen vetter mot vattnet.

– Det rör sig inte om ett hot mot hela socialen, utan det är en enskild tjänsteman som har blivit hotad, säger Karlsson.

Polisen förhörde under dagen socialsekreteraren och flera andra för att skapa sig en mer detaljerad bild av vad som har hänt.

– Vi vill naturligtvis veta vem som kan ligga bakom detta och vad motivet är.