Svindlare jagas i Thailand

NYHETER

Misstänkte 34-åringen har synts på bilder på nätet - är efterlyst

En 34-årig jurist tros vara nyckelperson i en svindel mot Allmänna arvsfonden.

Nu är han internationellt efterlyst.

Enligt Uppsala Nya Tidning har mannen synts i Thailand.

– Vi utgår från att han kommer att gripas. Men jag vill inte säga hur säkra vi är på att kunna få tag på honom, det skulle bara bli gissningar, säger Ulf Göranzon vid länskriminalpolisen i Stockholm till UNT.

Juristen som har gått under jorden är misstänkt för grova bedrägerier och urkundsförfalskning.

Poserar i solglasögon

Men UNT rapporterar att mannen synts på bilder på nätet. På en community på internet har UNT tagit del av bilder tagna av en person som besökt 34-åringen på en semesterort i Thailand. På bilderna som lär vara från november syns 34-åringen själv, "leende poserande i solglasögon", skriver tidningen.

Ulf Göranzon ville dock inte svara på om det är Thailand som mannen befinner sig i.

50 miljoner

Den 34-årige juristen arbetade fram till i somras på Kammarkollegiets avdelning för Allmänna arvsfonden.

Där arbetade han bland annat med att sälja ut dödsbon för att pengarna sedan skulle kunna användas till välgörande ändamål.

Juristen tros vara en nyckelperson i den liga som misstänks ha kommit över 33 miljoner kronor av de pengar som kom i till Allmänna arvsfonden förra året. Genom falska testamenten misstänks ligan ha stulit pengarna som egentligen skulle ha gått till fonden.

Stockholms tingsrätt har häktat nio personer som på sannolika skäl är misstänkta för deltaktighet i svindeln. Senast den 28 december ska åklagaren väcka åtal, alternativt begära om förlängd åtalstid.