Nyheter

Här slogs domaren ned

NYHETER

Sparkades i huvudet av uppretade spelare: ”En stor skandal”

Här har domaren precis blivit misshandlad och ligger groggy på planen. Domaren hämtades i ambulans. Två spelare har gripits av polisen.

Här har domaren precis blivit misshandlad och ligger groggy på planen. Domaren hämtades i ambulans. Två spelare har gripits av polisen.

Foto: Läsarbild

Två fotbollsspelare i division 7-laget Svensk-Syrianska IF har gripits misstänkta för misshandel i samband med en fotbollsmatch i Sundbyberg på lördagseftermiddagen.

Nu säger klubbens ordförande Hanibal Afrim att laget drar sig ur serien.

– Detta är en stor skandal, säger han.

Det var under match mellan Tornparkens FK och Svensk-Syrianska IF på Sundbybergs IP som händelsen inträffade. Efter matchen blev domaren misshandlad och fick föras till sjukhus.

Polisen som kallades till platsen grep två fotbollsspelare som misstänks för misshandeln.

– Tydligen var de missnöjda med något domslut. De förhörs just nu, sade Björn Knutsson, vakthavande på Västerortspolisen, till Aftonbladet.se på lördagen.

Hanibal Afrim, ordförande i Svensk-Syrianska IF och själv fotbollsdomare, är mycket bedrövad och upprörd över händelsen.

Oförsvarligt

– Just nu är jag bara förbannad. Detta är en stor skandal. På måndag ska jag skriva till förbundet och förklara att vi drar oss ur serien. Spelarna som ligger bakom den här attacken kommer aldrig att få spela med oss igen.

Det var Svensk-Syrianskas a-lag som spelade match mot Tornparken i division sju i dag.

– Detta är alltså de två äldsta spelarna i laget, vuxna människor som har flippat ur totalt. Jag har ingen förklaring. Det finns ingen ursäkt, säger Hanibal Afrim till aftonbladet.se. Även om de upplevt att de provocerats av domaren så måste de kunna hantera det utan att ta till våld. Det går inte att försvara sånt beteende.

De två spelarna är enligt Hanibal Afrim nya i Svensk-Syrianska IF för i år. De har redan fått ”lämna ifrån sig sina tröjor”.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 20-50 % på massor av varor!

Cervera

Tipsa | Aftonbladet
Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter