Alla vill till Dockan

NYHETER

”Unikt att bo vid havet men ändå mitt inne i stan”

Foto: Hetast av Malmös bostadsområden är Dockan. Området är lugnt och stillsamt, men ändå nära storstadens puls.

Malmös bostadsmarknad är rykande het och hetast av alla bostadsområden är Dockan, mellan Västra hamnen och Centralen.

– Det är ett mycket eftertraktat boende, det märker vi tydligt. Intresset har länge varit stort för området och det har varit ett par helt galna budgivningar där ute, säger mäklaren Mikael Ekman på Svensk fastighetsförmedling.

Närheten till vattnet, småbåtshamnen, mysiga restauranger och caféer är tilltalande för många människor, menar Mikael Ekman. Och inte minst – att området är lugnt och stillsamt men ändå bara ett stenkast från storstadens puls.

– Jag tror faktiskt att det är unikt i Sverige, just det här att bo vid havet men ändå mitt inne i stan, säger Christian Dahlman, byggföretaget JM:s projektchef för Dockan.

Skräddarsydda lägenheter

Han berättar att reaktionerna JM fått från kunder, kolleger och banker varit mycket positiva. Malmöbor tycker att området är ”omalmöitiskt” i betydelsen nyskapande, och icke Malmöbor fascineras av närheten till både hav och city.

Lägenheterna är också skräddarsydda efter kundernas önskemål, med stora balkonger, höga fönster och funktionell planlösning.

Om två månader kommer JM att presentera sitt flaggskepp i Dockan, 85 lägenheter i den åtta våningar höga Dockterassen, på småbåtshamnens kortsida.

Gissningsvis lär det bli huggsexa om dessa lägenheter, som kommer att säljas till ett fast pris till hugade spekulanter på JM:s VIP-lista.

Priserna kommer att vara marknadsanpassade, vilket just nu innebär ett par miljoner för en tvåa och uppemot 7-8 miljoner för en femrummare.

Dockan

Maria Wernhult (.se)